Description
Pyłek pszczeli jest pomocny przy:
- zaburzeniach przemiany lipidowej,
- chorobach wątroby,
- schorzeniach gruczołu krokowego,
- niedokrwistości,
- chorobach przewodu pokarmowego,
- zaburzeniach odżywiania – braku apetytu, niedożywieniu,
- rekonwalescencji,
- chorobach układu oddechowego,
- schorzeniach nerwowych i psychicznych.
Pyłek pszczeli jest rekomendowany także:
- osobom starszym,
- narażonym na stres,
- rzucającym palenie.
Stosowanie:
-Zalecana dzienna dawka pyłku to 20g-30g (1 łyżka stołowa), należy rozpocząć od małej dawki (1 łyżeczka), aby przyzwyczaić organizm
-Ziarenka pyłku rozpuścić w ciepłej wodzie, pozostawić na noc i spożyć rano
-Spożywanie pyłku na czczo pozwoli na lepsze przyswojenie witamin
-Kuracja pyłkiem powinna trwać około 3 miesiące
*Pamiętaj, by pyłek pszczeli przechowywać w zamkniętym słoiku bez dostępu do światła i ciepła – w przeciwnym razie straci swoje właściwości.
Reviews
There are no reviews yet.